Lucrătorii români sunt mulțumiți de regulile de siguranță de la locul de muncă
Un nou sondaj al Agenției Europene pentru Siguranță și Sănătate în Muncă (EU-OSHA) arată că stresul la locul de muncă după pandemia de COVID-19 este în creștere în Europa.
Aproape jumătate din respondenți (46%) au spus că se confruntă cu presiunea timpului sau cu un volum excesiv de muncă. Alți factori care provoacă stres sunt comunicarea sau cooperarea deficitară în cadrul organizației și lipsa controlului asupra ritmului de lucru sau a proceselor de lucru.
Din sondaj reiese că Romania este pe primul loc la procentul de lucrătorii mulțumiți de regulile de siguranță de la locul de muncă:
Un procent destul de mare de lucrători raportează o serie de probleme de sănătate legate de muncă, asociate frecvent cu stresul: 30% din respondenți au raportat cel puțîn o problemă de sănătate (oboseală generală, dureri de cap, oboseala ochilor, probleme sau dureri musculare) cauzată sau agravată de muncă. Însă, după cum afirmă 50% din lucrători, pandemia a facilitat discuțiile pe această temă la locul de muncă.
Cât privește inițiativele și activitățile de la locul de muncă de prevenire sau reducere a riscurilor, 42% au spus că la locul de muncă există informații și cursuri de formare despre starea de bine și combaterea stresului.
Sursa: EU-OSHA