Integrarea lucrătorilor cu afecțiuni musculoscheletice cronice
Dacă dispun de sprijinul și adaptările adecvate la locul de muncă, lucrătorii cu afecțiuni musculoscheletice cronice pot continua să își desfășoare activitatea. Cu ajutorul angajatorilor dispuși să ia câteva măsuri simple pentru sprijinirea lucrătorilor care suferă de AMS cronice, aceștia își pot păstra locul de muncă și pot oferi randamentul cerut de angajator.
Majoritatea lucrătorilor cu afecțiuni musculoscheletice sunt capabili să continue să lucreze într-o anumită formă, cu condiția că angajatorul să acorde atenție simptomelor lor și să existe disponibilitate pentru a identifica modalități de a depăși provocările apărute. Pentru angajați, lucrul este bun pentru sănătatea fizică și mentală, iar câștigul pentru angajator este păstrarea în companie a lucrătorilor cu experiență.
Măsurile ce trebuie luate pentru integrarea lucrătorilor cu AMS sunt:
- minimizarea riscurilor la care sunt expuși angajații cu afecțiuni musculoscheletice
- evitarea sarcinilor care implică posturi statice prelungite, comportament sedentar sau mișcări repetitive
- evitarea riscurilor prin folosirea echipamentelor corespunzătoare
- dacă este posibil, evitarea preluării de comenzi rapide
- acomodarea la locul de muncă în funcție de capacitatea de efort a respectivei persoane
- încurajarea discuțiilor deschise, în care angajații pot să expună greutățile pe care le întâmpină
- promovarea în funcția de manager a persoanelor care înțeleg sănătatea musculoscheletica, afecțiunile asociate și modul în care poate fi sprijinită activitatea lucrătorilor care suferă de astfel de afecțiuni
Cu cât este raportată mai devreme o problemă, cu atât este mai ușor de rezolvat. Pentru ca un angajator să poată lua măsurile ce se impun, acesta trebuie să fie conștient de existența problemei, despre care trebuie să afle de la lucrători, care sunt afectați direct și trebuie ascultați și susținuți.