Reduceți expunerea angajaților la COVID-19 la locul de muncă
Limitarea expunerii angajaților la COVID-19 se realizează prin implementarea unor practici de lucru sigure, prin instituirea unor măsuri de control care să reducă la mimimum riscul asupra lucrătorilor.
CitesteCe despăgubiri acordă statul în cazul unui accident de muncă încheiat cu deces?
Accidentele de muncă se pot întâmpla oricând, iar cea mai bună soluţie este să încercăm să le prevenim. Totuşi, atunci când se întâmplă, e important să ştim exact care sunt îndatoririle angajatorului şi care sunt paşii legali de parcurs. În cazul în care este vorba de un accident mortal sau o boală profesională, statul poate […]
CitesteAcțiuni de control privind prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 în 2021
În prima săptămână a lunii februarie, Inspecția Muncii a efectuat peste 3200 de controale care au vizat prevenirea expunerii lucrătorilor la riscul de infectare cu noul coronavirus, iar totalul amenzilor a fost de aproape 2 milioane de lei.
CitesteCele mai importante pericole în agricultură
Statisticile Uniunii Europeane plasează agricultura și silvicultura în clasamentul celor mai periculoase ocupații, în urma analizării numărului mare de accidente, îmbolnăviri și decese raportate în aceste domenii.
CitesteRiscuri pentru lucrătorii din sectorul HoReCa
Sectorul HoReCa cuprinde hoteluri, baruri, restaurante, cafenele, furnizori de servicii de catering, restaurante fast-food sau cu livrare la domiciliu. HoReCa este unul dintre sectoarele cu condiții de lucru dificile, în care angajații au de multe ori program prelungit, iar sarcinile sunt solicitante din punct de vedere fizic. Potrivit Agenției Europeane pentru Securitate și Sănătate în […]
CitesteControlul medical periodic în perioada stării de alertă
În perioada stării de alertă, controalele medicale au loc în continuare, cu respectarea condițiilor legale stabilite prin HG 355/2007 cu privire la supravegherea sănătății angajaților. Atât pentru lucrătorii care își desfășoară activitatea la locul de muncă, precum și pentru cei care lucrează în regim de telemuncă, aptitudinea în muncă este certificată în urma controlului medical […]
CitesteAfecțiunile musculoscheletice rămân principala problemă de sănătate la locul de muncă
Din studiile efectuate de EU-OSHA reiese că aproximativ 60% din lucrătorii care au o problemă de sănătate legată de muncă identifică afecțiunile musculoscheletice (AMS) că fiind cele mai grave. Afecțiunile musculoscheletice afectează în principal mușchii, dar și tendoanele, ligamentele, nervii sau articulațiile, ceea ce le face foarte periculoase pentru lucrători.
CitesteDomeniile economice cu risc ridicat de producere a exploziilor
Riscurile de explozie pot apărea în toate domeniile de activitate în care se lucrează cu substanțe inflamabile, fie că vorbim de materii prime, produse intermediare, produse finale sau deșeurile rezultaltate din procesul de producție.
CitesteO săptămână de controale ITM la începutul lunii februarie
În primele 6 zile ale lunii februarie, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat acțiuni de control care s-au soldat cu amenzi în valoare totală de aproape 2 milioane de lei. Jumătate dintre aceste amenzi au fost cauzate de nerespectarea prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.
CitesteRevenirea la muncă a lucrătorilor care au fost bolnavi de COVID-19
Conform statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății, majoritatea celor care se îmbolnăvesc de COVID-19 se însănătoșesc fără a avea nevoie de tratament special. O proporție mică din persoanele care se îmbolnăvesc cu noul coronavirus dezvoltă simptome mai grave și/sau dificultăți de respirație. Cele mai predispuse la o formă gravă a bolii sunt persoanele în […]
Citeste