Riscuri de accidentare și măsuri de prevenire: Ospătar sau barman
Fiecare loc de muncă prezintă riscuri specifice și este extrem de important ca ele să fie identificate corect. Nu este suficient doar să le identificăm ci trebuie să implementăm și niște norme de siguranță care să reducă aceste riscuri.
Astăzi ne îndreptăm atenția către ospătari și barmani. Țineți cont de faptul că acestea sunt doar câteva idei care ar putea fi incluse în fișa de evaluare a riscurilor și stabilire a măsurilor de protecție a muncii. Dacă aveți nevoie de ajutorul nostru pentru întocmirea fișelor, nu ezitați să ne contactați.
Riscuri | Cum ar trebui angajatorul să prevină riscurile? |
Expunerea angajatului prin atingere directă sau indirectă a unor instalații electrice defecte | Semnalizarea riscului de electrocutareVerificarea periodică a instalațiilor și aparatelor electrice |
Efectuarea de operațiuni neprevăzute prin sarcina de muncă (deplasări, staţionări în zone periculoase, intervenții neautorizate etc.) | Semnalizarea corespunzătoare a locurilor cu risc ridicat de accidentare |
Expunerea personalului la suprafeţe alunecoase și căderea personalului de la acelaşi nivel prin dezechilibrare, împiedicare, alunecare | Semnalizarea corespunzătoare a locurilor unde există pericol de alunecare sau împiedicareInstructajul adecvat al angajatului pentru păstrarea ordinii la locul de muncă |
Supradimensionarea sarcinii de muncă prin prelungirea programului de lucru | Informarea angajatului asupra programului de muncăRespectarea duratei maxime de ore lucrătoare |
Prezentarea la locul de muncă într-un stadiu avansat de oboseală sau sub influenţa alcoolului sau a medicamentelor | Verificarea stării fizice a personalului la începerea activității zilnice și interzicerea la lucru a personalului care prezintă semne de obosealăConsumul de medicamente ar trebui să fie sub stricta îndrumare a medicului de medicina muncii |