4 riscuri majore într-un depozit și cum le eviți
Fie că e vorba de accidente care puteau fi prevăzute sau de boli profesionale care puteau fi evitate cu ajutorul unui instructaj potrivit, cei care lucrează într-un depozit se expun unor riscuri ridicate de accidentare:
- Alunecări și împiedicări
Când ai atât de multe obiecte în jur pe atât de multe niveluri şi culoare de acces, este greu să păstrezi o ordine la locul de muncă, deci cel mai comun accident este să aluneci sau să te împiedici de ceva. Ai girjă ca locul să fie bine iluminat, înlătură orice praguri sau trepte care nu sunt absolut esențiale și păstrează curățenia la locul de muncă. Uneori poate fi atât de simplu: fie că e vorba să ștergi după tine sau să pui lucrurile de unde le-ai luat.
- Căzături
Dacă lucrezi cu materiale sau obiecte grele la înălțime, riscul de a suferi în urma unei căzături crește. Din nou, lumina este extrem de importantă pentru a scădea riscul de accidentare și cu cât se lucrează pe niveluri mai înalte cu atât este mai necesară existența balustradelor.
- Foc
Un incendiu poate pune în pericol întregul depozit și viața angajaților tăi, dar acest risc este cel care poate fi evitat cel mai ușor: fii sigur că ai autorizațiile PSI, că ai ieșirile marcate și că angajații sunt instruiți pentru a evacua clădirea în caz de urgență, că extinctoarele sunt funcționale și în termen și că sistemele și instalațiile de limitare și stingere a incendiilor funcționează în parametri normali.
- Ergonomia într-un depozit
Ca angajat într-un depozit trebuie să fii atent la mișcările repetate care pun presiune pe anumite părți ale corpului. Învață care este poziția corectă pentru ridicarea greutăților pentru a nu îți accidenta spatele sau genunchii.
Pe lângă faptul că scade productivitatea angajaților, nu uitați că lipsa unei instruiri adecvate crește riscul de accidentare, deci investește în cursuri și training-uri, pentru a evita evenimente nefericite, care de obicei vin la pachet cu costuri suplimentare.
Foto via