Precauţii privind expunerea la azbest

  • 1.07.20151/07/15
  • 0

Azbestul este un material cu o istorie de cel puțin 4500 de ani, iar apogeul utilizării lui este anul 1975 când se estimează că s-au folosit  5,1 milioane de tone metrice pentru acoperişuri, izolare și podele, materiale astringente, garnituri, frâne, materiale plastice, textile etc.

A fost un material extrem de utilizat datorită calităților lui: rezistență, flexibilitate, stabilitate termică, proprietăți de izolare, capacitate de absorbție si rezistența la degradare, dar și deoarece riscurile expunerii la azbest nu au fost mereu făcut clare. Începând cu 1924, când este pus primul diagnostic de azbestoză în Marea Britanie, atât angajatorii cât și angajații au devenit mai atenți la riscurile expunerii la azbest. Studiile arată un risc crescut de cancer pulmonar pentru lucrătorii expuși la azbest. Și nu doar atât, expunerea crește și riscul de cancer laringian sau ovarian sau a unui tip rar de cancer care afectează în același timp plămânii, cavitatea toracică și abdomenul. Pe lângă azbestoză, care se manifestă prin respirație superficială, tuse și râni pe plămâni, există și alte probleme care afectează sistemul respirator. Nu vă lăsați păcăliți de cantitățile uriașe care erau folosite și nici de faptul că în prezent acest material este încă utilizat: expunerea la azbest presupune riscuri de sănătate serioase și iar lucrările care implică expunerea la azbest ar trebui făcute de către specialiști cu echipamentul de protecție adecvat.

Fibrele de azbest ajung în aer atunci când materialele de azbest sunt manipulate sau prelucrate. Contaminarea se face pe cale respiratorie deci este important să porți o mască corespunzătoare. Membrii din familiile lucrătorilor care folosesc azbest pot fi, de asemenea, expuși la fibrele de azbest pe care aceştia la aduc acasa în haine. De aceea trebuie să porți costume speciale și să ai grijă să îndepărtezi pe cât posibil toate particulele de azbest, pentru a nu contamina persoanele dragi. Expunerea poate aparea, de asemenea, prin ingestia de apa potabila ce este contaminata cu azbest.

Pentru a fi sigur că iei toate măsurile necesare pentru sănătatea ta si a angajaților tăi cere sfatul specialistilor noștri și să foloseşti echipamente de protecție de calitate.

Sursa photo 1 si 2: http://www.mesotheliomalawsuitblog.com/

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!