Cum să eviți un accident de muncă în domeniul construcțiilor?

  • 10.12.201310/12/13
  • 0

Acum doi ani de zile am fost contactați de patronul unei firme din Brăila, care cu 3 zile înainte de întâlnirea cu noi, a avut un accident de muncă în cadrul societății. Unul dintre salariații săi a alunecat de pe o scară în timp ce zugrăvea peretele unei case aflată în construcție și a căzut de la o înălțime de 3 metri.

accident de munca scara


Sursă foto: http://dailym.ai/ICGYeK

La contactul cu solul acesta și-a luxat mâna și s-a lovit la cap. Colegii lui au anunțat imediat serviciul de urgență 112, fiind trimisă o ambulanță la locul accidentului. După ce i-au acordat primele îngrijiri medicale, victima a fost transportată la spital pentru mai multe investigații. Deoarece nu avea în cadrul societății un lucrător desemnat SSM sau contract cu un serviciu extern de prevenire și protecție, directorul societății nu a știut că trebuie să anunțe accidentul de muncă la ITM Brăila.

Inspectorii ITM Brăila fuseseră informați de accidentul respectiv de către Spitalul de Urgență unde a fost internată victima. După ce au trecut 24 de ore de la producerea evenimentului, inspectorii de muncă au amendat cu 4000 de lei societatea de construcții, deoarece nu a comunicat accidentul de muncă. Amenda nu a scutit totuși firma respectivă de cercetarea accidentului. Pentru acest caz noi am încheiat un contract de servicii cu firma de construcții, pentru cercetarea accidentului de muncă și am reușit să „orchestrăm” cercetarea, astfel încât dosarul de cercetare să fie aprobat de către Inspectorii de la ITM .

Chiar dacă este preferabil să nu se întâmple, fiecare accident de muncă ne învață aspecte noi ale precauției și ale grijei față de noi și ceilalți oameni cu care lucrăm.

Safelandia îți oferă o promoție de nerefuzat pentru acest sfârșit de an, la 10 luni plătite, primești 12!

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!